Header Ads

header ad

Περιβαλλοντικό έγκλημα στα Μέγαρα

Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρέας Μεγάρων “O Άγιος Νικόλαος” αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές για το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράχθηκε στα Μέγαρα. Φωτογραφίες απεικονίζουν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα,επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
Διαβάστε την ανακοίνωση του
Περιβαλλοντικό έγκλημα
Αξιότιμοι κάτοικοι πριν λίγες ημέρες (Παρασκευή )η παρατηρητικότητα μέλους του συλλόγου μας απέτρεψε να γίνει το ανενεργό νταμάρι βορειοδυτικά της εισόδου της περιοχής μας μια απέραντη χωματερή,με πολλών ειδών αποβλήτων,και σκουπιδιών,πράγμα που θα σήμανε την αρχή του τέλους για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τ.Τ παρατήρησε ότι φορτηγά μπάζαδικα γεμάτα με σκουπίδια και όχι με χώμα,έστριβαν να μπουν στο ανενεργό λατομείο,και χωματουργικό μηχάνημα τους άνοιγε την είσοδο όπου ήταν κλειστή με μεγάλες πέτρες, και χώματα,και μετά την ξανά έκλεινε με τον ίδιο τρόπο ώστε να μην ειναι προσβάσιμη για όλους.
Ο Τ.Τ κατάλαβε ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά και κάτι ύποπτο αλλά και ταυτόχρονος κάτι πολύ σοβαρό,για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον,συνέβαινε εκείνη την ώρα εισήλθε στο νταμάρι για να το διαπιστώσει .Το θέαμα που αντίκρισε ήταν αποκρουστικό και εγκληματικό όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρα τα Μέγαρα .Τα φορτηγά άδειαζαν πολλών ειδών σκουπίδια το ένα μετά το άλλο σαν να ήταν μια κανονική χωματερή αδειοδοτημένη και νόμιμη.
Το μέλος του συλλόγου μας όταν προσπάθησε να τους αποτρέψει και να σταματήσουν να κάνουν αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα,έγινε αντιληπτός από έναν οδηγό φορτηγού ο οποίος κινήθηκε απειλητικά εναντίων του βρίζοντας τον χυδαία,που απαθανάτισε αλλά και αποκάλυψε το ένοχο μυστικό της παράνομης χωματερής που πήγε να δημιουργηθεί .
Μετά από την αντιπαράθεση και αφού κατάλαβαν ότι ανακαλύφθηκαν,έσπευσαν και έφυγαν αμέσως από το νταμάρι γιατί κατάλαβαν ότι είναι σε δυσμενή θέση και οι χειροπέδες ‘για αυτούς’παραμόνευαν !
Η επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος
Το προαναφερθέν περιβαλλοντικό έγκλημα όπως σας αναφέραμε έγινε την Παρασκευή το πρωί και μετά την δημοσιοποιήση του από πολίτες και από όλα τα τοπικά ΜΜΕ πήρε τεράστια έκταση,αφού ακόμα ενδιαφέρθηκαν και ήρθαν και το καταγράψαν και μεγάλα πανελλαδικά ΜΜΕ ,τα οποία όπως μας ενημέρωσαν θα αναφερθούν εκτενώς στο πολύ σοβαρό θέμα .
Το Σάββατο αργά την νύχτα ειδοποιηθήκαμε ότι μεγάλα μηχανήματα εισέρχονται ξανά στο ανενεργό λατομείο . Μέλη του συλλόγου αμέσως μετέβηκαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι τα μηχανήματα έθαβαν τα σκουπίδια που είχαν αδειάσει τα φορτηγά την προηγούμενη ημέρα .
Όπως ήταν λογικό απαθανατίστηκαν φωτογραφήθηκαν,βιντεοσκοπήθηκαν, χωρίς αυτήν την φορά να γίνει καμία αντιπαράθεση και όλα τα στοιχεία μαζί με τα προηγούμενα θα τα καταθέσουμε στην Υγειονομική Υπηρεσία για να κινηθεί η διαδικασία «όπως νόμος ορίζει».
Σημαντικό είναι να κατανοήσουν όλοι ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων και ότι το περιβάλλον στο οποίο ζει κάποιος έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής τόσο του ιδίου όσο και των μελλοντικών γενεών.
Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά .Από το Blogger.