Header Ads

header ad

Συγκέντρωση στην Νεα Περαμο για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Το Σωματείο Εργαζομένων ΘΡΙΑΣΙΟY Nοσοκομείου Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής διοργανώνει συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων Ν. Περάμου για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων το Σαββάτο 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 6 μ.μ.

Η ανακοίνωση

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων Ν. Περάμου
Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων για να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία
Να δημιουργηθεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Ν. Πέραμο και να ενισχυθεί το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο με προσωπικό
Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι ταλαιπωρούμαστε, κινδυνεύει η υγεία μας, ή αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα επειδή, παρά τις κυβερνητικές «υποσχέσεις», παραμένει η απαράδεκτη κατάσταση με την αναστολή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και την ανυπαρξία δημόσιας μονάδας υγείας στη Ν. Πέραμο.
Γι’ αυτό, πραγματοποιήσαμε συσκέψεις μαζικών φορέων στη Ν. Πέραμο την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και στα Μέγαρα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου για να συνεχίζουμε τις κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες γιατί δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη σημερινή άθλια κατάσταση:
Στο Κέντρο Υγείας Mεγάρων λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ανεπαρκής είναι η φύλαξη του Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα συχνά περιστατικά κλοπών, φθορών και επιθέσεων στους εργαζόμενους..
Σε Ν. Πέραμο, Κινέτα και Αλεποχώρι είναι ανύπαρκτες είναι οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Στους εργασιακούς χώρους της περιοχής, είναι ανύπαρκτα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Ανύπαρκτες είναι και οι υπηρεσίες σχολικής υγείας για τους μαθητές της περιοχής..
Αντίστοιχα είναι τα προβλήματα στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
Θυσιάζουν την υγεία μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
Η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις) σύμφωνα με την οποία η υγειονομική περίθαλψη είναι εμπόρευμα και οι παροχές υγείας πρέπει να μειωθούν, γιατί αυξάνουν το μη μισθολογικό κόστος και εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Γι’ αυτό, αφήνουν ανενόχλητους τους εργοδότες να παραβιάζουν τη νομοθεσία για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου.
Γι’ αυτό, δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση. Γι’ αυτό, προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που θα καλύπτουν το κόστος λειτουργίας με την πώληση υπηρεσιών στους ασθενείς και τον ΕΟΠΥΥ.
Απόδειξη είναι ότι με το πρώτο «μεταμνημονιακό» προϋπολογισμό του 2019, η κρατική χρηματοδότηση για τα δημόσια νοσοκομεία μειώθηκε κατά 65 εκατ. (από το 2013 έως 2019 η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης ξεπέρασε το 30%) ενώ αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη κατά 770 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα, προωθούν το θεσμό του «οικογενειακού γιατρού», με βασικό, όμως, προσανατολισμό να δυσκολεύουν την πρόσβαση στις δημόσιες μονάδες υγείας δευτεροβάθμιου επιπέδου και την εφαρμογή αντιεπιστημονικών πρωτοκόλλων, για τη μείωση της ασφαλιστικής κάλυψης για φάρμακα και εξετάσεις.
Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. Τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση έχουν δεσμευτεί, στα πλαίσια του Προγράμματος Σταθερότητας, για την παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
Ενώ η προγραμματική θέση της ΝΔ ότι «τα κέντρα υγείας θα περάσουν σταδιακά στον έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης» θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας και στην επιβολή νέων τοπικών φόρων.
Ξεκαθαρίζουμε ότι η Υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος, με πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δράσης. στην υγεία.
Το λαϊκό δικαίωμα έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους υπηρετούν.


Από το Blogger.