Header Ads

header ad

4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων: Θλιβερή η συνδικαλιστική επιστολή-πρόσκληση

Η περιβόητη επιστολή συνδικαλιστών εκπαιδευτικών που επιδόθηκε στους μαθητές στην οποία αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης ο Κλ. Βαρελάς.

Η επιστολή προς τους γονείς που επιδόθηκε όμως στους μαθητές!

Αγαπητοί γονείς

Απευθυνόμαστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε σας τους γονείς των μαθητών μας στα σχολεία των Μεγάρων για να καταγγείλουμε τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής για υποβιβασμό του 4ου Δημοτικού Σχολείου από 9/θέσιο σε 6/θέσιο ύστερα από εκπόνηση στατικής μελέτης που παρήγγειλε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου σε ιδιωτική εταιρία και έκρινε το σχολείο ακατάλληλο χωρίς να ενημερώσει τις Κτηριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ).

Το Δημοτικό συμβούλιο επέδειξε μια ιδιαίτερη σπουδή, καταπατώντας κάθε εκπαιδευτικό παιδαγωγικό και επιστημονικό κριτήριο, να εξαφανίσει 3 ολόκληρα τμήματα και να προχωρήσει σε συστέγαση σε όμορα σχολεία με σύμπτυξη τμημάτων στοιβάζοντας μαθητές με υποχρεωτικές μετεγγραφές σε πολυμελή τμήματα καταπατώντας ακόμη και τη νομοθεσία που προβλέπει ανώτερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα 25 μαθητές και αδιαφορώντας για την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τις χαμένες θέσεις εκπαιδευτικών.

Ξαφνικά και χωρίς διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα κατακαλόκαιρο το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην παραπάνω απόφαση υποχρεώνοντας γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε σύγχυση, αμηχανία, ανασφάλεια και αβεβαιότητα χωρίς βεβαίως να έχει εκπονήσει σχέδιο για την αντιμετώπιση της μεταφοράς των μαθητών.

Προηγήθηκε μία προσχηματική διαβούλευση στο δημαρχείο στην οποία δεν εκλήθη η εκπαιδευτική κοινότητα στην οποία όμως ακούστηκαν και ολοκληρωμένες προτάσεις που δεν ελήφθησαν υπόψιν γιατί δεν ταυτίστηκαν με τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής. Η καθ’ ύλην αρμόδια να εισηγηθεί Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ποτέ δε συνεκλήθη και το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση χωρίς την εισήγησή της.

Αγαπητοί γονείς

Αυτό που ενδιαφέρει τους δασκάλους των παιδιών σας είναι το δημόσιο και δωρεάν σχολείο στο οποίο φοιτούν τα παιδιά σας τα δικά μας παιδιά. Η κατάργηση τμημάτων, οι συμπτύξεις, οι υποβιβασμοί σχολείων έχουν στόχο την αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Αυτά είναι τα σχέδια του Δήμου. τα αν θα γίνουν πράξη εξαρτάται αποκλειστικά από τη στάση όσων θίγονται. Κοντολογίς εξαρτάται από τη στάση τη δική σας καθώς και εμάς των εκπαιδευτικών.

Όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε:

Να παραμείνει η οργανικότητα και η λειτουργικότητα του 4ου Δημοτικού Σχολείου

Να κτιστεί γρήγορα ένα νέο σχολείο που θα υπηρετεί τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών σε νέο οικόπεδο, που άμεσα πρέπει να βρει και να δεσμεύσει ο Δήμος Μεγαρέων.

Αγαπητοί γονείς

Σας καλούμε την Δευτέρα 23.9.2019 και ώρα 18:00 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων για να κουβεντιάσουμε για τα προβλήματα που προέκυψαν και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να μη χαθεί στο σχολείο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.: Ο Πρόεδρος: Κωνσταντόπουλος Περικλής – Ο Γραμματέας: Θανόπουλος Γιώργος

H Ανακοίνωση Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου ΜεγάρωνΣε συνέχεια συμμετοχής του συλλόγου μας στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Σεπτεμβρίου 2019, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων ανακοινώνει τα κάτωθι :

Ευχαριστούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων για την εναντίωσή τους προς το θλιβερό περιστατικό κατά το οποίο μοιράστηκαν από εκπαιδευτικούς του σχολείου μας συνδικαλιστικά κείμενα με τη μορφή ανοιχτής επιστολής/πρόσκλησης στα παιδιά μας με αποδέκτες τους γονείς, με αποτέλεσμα αυτά να εργαλειοποιηθούν ανυποψίαστα όντας, κάνοντάς τα ακούσιους αγωγούς απόψεων και θέσεων δυσφημιστικών και υποτιμητικών απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Ο Σύλλογός μας θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του για ακόμα μια φορά προς όλες τις κατευθύνσεις για το αν είχε λάβει γνώση για τα πορίσματα των μελετών που αφορούσαν το κτιριακό του 4ου Δημοτικού Σχολείου, σε ημερομηνίες προγενέστερες από αυτές που δημοσιεύτηκαν/ανακοινώθηκαν επισήμως , τονίζει για τελευταία φορά ότι έλαβε γνώση μετά τη δημοσίευσή τους και μόνο, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, και ως εκ τούτου δεν επιθυμεί να επανέλθει. Έχει δε να προσθέσει ότι μετά και την έντονη κινητικότητα του Δήμου κατά το θέρος του 2018, και την ανάληψη των μελετών από συγκεκριμένο μελετητικό γραφείο (το οποίο είναι γνωστό στο συγκεκριμένο κλάδο )ένα τεράστιο πρόβλημα ετών μπήκε σε πορεία επίλυσης, γεγονός που το αναγνωρίζουμε στη διοίκηση του κου Σταμούλη. Ως εκ τούτου οφείλαμε συντεταγμένα να υπομείνουμε τη βάσανο των χρονοβόρων διαδικασιών του Δημοσίου και να ανακουφίσουμε με δράσεις ουσιαστικές την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Γι αυτό συνεργαστήκαμε αρμονικά με τον Δήμο και του αναγνωρίζουμε ότι όλο αυτό το βασανιστικό για εμάς χρονικό διάστημα, η δημοτική αρχή ενδιαφέρθηκε έμπρακτα, χορηγώντας στο σχολείο μεγάλες πιστώσεις, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης στα παιδιά μας αλλά και καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Πολλά δε από αυτά τα βοηθήματα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη μεταστέγαση του σχολείου. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η κατασκευή και η τροποποίηση αιθουσών πραγματοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου , ενώ ήταν πολλές και προσωπικές οι παρεμβάσεις του Δημάρχου για συντονισμό του έργου της μεταστέγασης.

Τέλος, επειδή καθ’ όλη τη θητεία του Συλλόγου μας έχουμε επιδείξει μεγάλο σεβασμό και πνεύμα συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές παρατάξεις της πόλης μας, το μικρό έργο που έχουμε επιτύχει αλλά και το μεγάλο φορτίο που έχουμε αναλάβει, θα έπρεπε να εκτιμάται ανάλογα και να μην μπαίνει σε πολιτικές σκοπιμότητες.


Από το Blogger.