Header Ads

header ad

Κινέτα: Απογοητευμένοι από τον Δήμο κάτοικοι ιδρύουν ανεξάρτητο κοινοτικό συνδυασμό

Την παρουσίαση ανεξάρτητου κοινοτικού συνδυασμού στην Κινέτα με το όνομα “Ενωμένη Κινέτα” παρουσίασαν κάτοικοι της περιοχής, δηλώνοντας απογοητευμένοι από τη διαχρονική στάση των Δημοτικών Αρχών των Μεγάρων, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού συλλόγου Γεράνεια.

Με το σύνθημα “επειδή μας αξίζει το καλύτερο” η συντονιστική επιτροπή παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού, αιτιολόγησε την πρωτοβουλία να κατέβουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με δικό τους συνδυασμό και παρουσίασε τους πρώτους τέσσερις υποψηφίους.

Αν και οι κάτοικοι της Κινέτας έχουν αντιμετωπίσει με σεβασμό και υπομονή τον Δήμο Μεγαρέων διχρονικά, αυτή τους η κίνηση φανερώνει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν για φρονίδα κα επίλυση θεμάτων τα οποία τους απασχολούν.
Φαίνεται ότι η καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού και η εξ ίσου καταστροφική πλημμύρα η οποία ακολούθησε ήταν οι σταγόνες που έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Ομάδα, λοιπόν, κατοίκων αποφάσισαν να πάρουν όσο πιο στιβαρά γίνεται τις τύχες της Κινέτας στα χέρια τους και να ασκήσουν όση περισσότερη επιρροή μπορούν στον μητροπολιτικό Δήμο προκειμένου να λύσει θέματα όπως η ύδρευση, η καθαριότητα,  η υγεία, η συγκοινωνία, το σχολείο και άλλα πολλά. Η πρωτοβουλία αν και είναι άκρως συλλογική, υποστηρίζεται προσωπικά από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολύβιο Τσίρκα ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο έχει δώσει το σύνθημα για την κάθοδο στις εκλογές ανεξάρτητου συνδυασμού για την τοπική κοινότητα.

Έχει ενδιαφέρον η άποψη του κ. Τσίρκα ο οποίος χρακτηρίζει τους υποψηφίους σε ψηφοδέλτια της επικράτειας του Δήμου ως “διορισμένους” από τον επικεφαλής και επομένως μοιραία αναγκασμένους να στοιχηθούν με τη γενικότερη γραμμή του συνδυασμού τους.
Αντίθετα μέσω του ανεξάρτητου συνδυασμού οι υποψήφιοι θα επιλεγούν με βάση δημοκρατικά κριτήρια αφού θα προϋπάρξει πρόταση της οργανωτικής / συντονιστικής επιτροπής.
Ο κ. Τσίρκας συνόψισε επιγραμματικά το πώς νοιώθουν οι κάτοικοι της Κινέτας προς τον Δήμο Μεγαρέων “Αισθανόμαστε παραμελημένοι απ’ όλες τις Διοικήσεις”.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι τέσσερις πρώτοι (από τους επτά) υποψήφιοι οι οποίοι είναι δραστήρια στελέχη της τοπικής κοινωνίας και εκπροσωπούν περιοχές σε όλη το μήκος και πλάτος της νέας Κοινότητας.
Πρόκειται για τους:
Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη, Γεράνεια
Πόπη Τουνουσίδου, Μαρούγκα
Δημόκριτος Πούγουνας, Πίκα
Γιάννης Φάντης, Σκίρων

Τις βασικές αρχές και την ιδρυτική διακήρυξη διάβασε η Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη.
Στο κοινό συστήθηκαν με σύντομες αυτο-παρουσιάσεις οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι.

Η συντονιστική επιτροπή έχει στείλει επιστολή προς τους υποψηφίους Δημάρχους στους οποίους γνωρίζει την πρόθεση και ερωτά την άποψη.
Απαντήσεις έχουν σταλεί από σχεδόν όλους τους υποψηφίους με τον Κλεάνθη Βαρελά να υιοθετεί και να στηρίζει πλήρως και ενθέρμως την πρωτοβουλία, τον Γιάννη Μαρινάκη στο ίδιο μήκος κύμματος, μέ άλλους να εκφράζονται θετικά αλλά να επιφυλάσσονται έως ότου λάβουν συλλογική απόφαση για τη θέση τους και με τον Γρηγόρη Σταμούλη να μην έχει ακόμα απαντήσει.
πηγη megaraorg.gr
Από το Blogger.