Header Ads

header ad

Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Κοινότητας Κινέτας Αττικής

Την Παρασκευή 1/2/2019 το απόγευμα , έγινε συνάντηση κατοίκων και μελών ΔΣ Συλλόγων της Κινέτας , στην αίθουσα του Συλλόγου Γεράνια στην Ανω Κινέτα .

Δυστυχώς απ ότι είδαμε , στη συνάντηση δεν παρευρέθησαν αρκετά μέλη των ΔΣ των Συλλόγων που υπάρχουν στη Κινέτα .

Το θέμα που συζητήθηκε ήταν η Δημιουργία Ενιαίου Ψηφοδελτίου για την Ανάδειξη του 5 μελους Κοινοτικού Συμβουλίου της Κινέτας , έτσι ώστε ουσιαστικά το Ψηφοδέλτιο να είναι ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ – ΚΟΜΜΑΤΑ και να εκλεγουν άνθρωποι ικανοί , άνθρωποι που διαθέτουν χρόνο και διάθεση να «τρέξουν» για τον τόπο μας .

Η δική μας άποψη είναι ότι θα έπρεπε να παρευρεθουν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Κινέτας αλλά και πολλοί άλλοι που έχουν τα εξοχικά τους ή τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη Κινέτα και στην ευρύτερη περιοχή , έτσι ώστε να ακουστούν πολλές και διαφορετικές γνώμες και εισηγήσεις και στο τέλος βάσει ψηφοφορίας να αποφασιζόταν η Δημιουργία του Ενιαίου Ψηφοδελτίου .

Είναι κρίμα και πραγματικά λυπηρό να αντιλαμβάνεσαι ότι στο δια ταύτα , είναι ελάχιστοι αυτοί που θα συνδράμουν για το καλό του τόπου .

Μερικές φορές πρέπει να βάζουμε σε δεύτερη προτεραιότητα κάποιες προσωπικές μας εργασίες , όταν πρόκειται να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα για τον τόπο μας .

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ελλειπής ενημέρωση πολλές φορές και ειδικά από τα μέχρι τώρα Συλλογικά Οργανα της Κινέτας .

Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι η οποιαδήποτε κίνηση – πράξη που θα φέρει δύναμη στη Κινέτα , πολεμάται αρκετά καλά από τον Δήμο ..

Το θέμα του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας της Κινέτας είναι πολύ σοβαρό και μας αφορά ΟΛΟΥΣ !

Το Τοπικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί θα έχει πλέον ουσιαστικές , πολλές και σοβαρές αρμοδιότητες αλλά και πολλές ευθύνες σε σχέση με την Ομοσπονδία των Συλλόγων που υπάρχει μέχρι τώρα .

Θέλει πολύ υπευθυνότητα και προσπάθεια το να «τρέξει» το Συμβούλιο τα φλέγοντα θέματα της περιοχής μας .

Η Σελίδα μας έκανε την πρόταση σε αυτή την συνάντηση , οι υποψήφιοι που θα πλαισιώσουν το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο , να προταθούν από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΤΙΩΤΕΣ μέσω πολύ απλά μιας δημοσκόπησης απο τη Σελίδα μας .

Ετσι λοιπόν θα εχουμε ένα πολύ μεγαλύτερο στατιστικό δείγμα και πολύ μεγαλύτερη ευρεία αποδοχή στους Υποψήφιους .

Δεν είναι δυνατόν να μαζευόμαστε 20-30 νοματέοι και να αποφασίζουμε για τους «εκλεκτούς» της περιοχής μας .

Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να είναι συλλογική .

Ομως δεχτήκαμε μία μικρή επίθεση ..

Είναι κρίμα να βλέπεις ότι το «παλιό κατεστημένο» επιτίθεται στο καινούριο , στο καινοτόμο , στο συλλογικό , στο απόλυτα δημοκρατικό .

Φανταστείτε ότι στην επόμενη συνάντηση που έγινε μόλις 2 ημέρες μετά , το μάθαμε όταν ήταν ήδη σε εξέλιξη ! και φυσικά δεν προλάβαμε να πάμε και δεν μπήκε και κανένας απο τους παρευρισκόμενους στον κόπο να μας ενημερώσει μετά το πέρας αυτής ..Συμπολίτες και Υποψήφιοι είτε Δήμαρχοι είτε Κοινοτάρχες και μέλη των Συμβουλίων αυτών .

Πρέπει να καταλάβετε ότι οι πελατιακές σχέσεις του πολίτη με τον Δήμο ή την Κοινότητα , έχουν  πλέον τελειώσει για πολλούς λόγους .

Ενδεικτικά αναφέρουμε για παράδειγμα …

1. Τα διάφορα επιδόματα συνήθως Κοινωνικής Πολιτικής που δίνονταν μέχρι τώρα από τους Δήμους προς τους πολίτες , προσκομίζοντας χαρτιά , λέγοντας διάφορα ωραία ψέμματα και έχοντας κάποιο γνωστο στο Δήμο ή στην Κοινότητα που «φροντιζε’ για τα δικα μας παιδια , εχουν τελειώσει δια παντός !

Και απλά ενοούμε ότι πλέον ο κάθε πολίτης μπορεί να πάει στα «Κέντρα Κοινότητας» και πολύ απλά με το ΑΦΜ του ή τον ΑΜΚΑ του και δίχως να παρεμβαίνει ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ , να δει και να του εξηγησουν οι υπαλληλοι τι δικαιουται και να του εγκριθεί εκείνη τη στιγμή !

Επαναλαμβανουμε , οτι κανένας δεν μπορεί να παρέμβει και να αλλάξει το οτιδήποτε . Ολα πλέον είναι μηχανογραφημένα .

2. Τα ρουσφετάκια της παλιάς εποχής με τα κτήματα , τα βουνά και τα λαγκάδια έχουν τελειώσει δια ροπάλου !

Υπάρχουν πλέον ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ και το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και πλέον και αυτά είναι καταγεγραμμένα και καταχωρημένα με συντεταγμένες κλπ …

3. Οι ουσιαστικές προσλήψεις πλέον γίνονται μόνο από το ΑΣΕΠ και φυσικά δεν επιδέχονται καμμία παρέμβαση ..Αγαπητοί υποψήφιοι ..

Με το να τρέχετε σε Πίτες και Χορούς και Συλλόγους σε γάμους και πανηγύρια  , αγαπητοί υποψήφιοι της οποιασδήποτε βαθμίδας πλανάστε οικτρά ότι θα καταφέρετε να αυξήσετε τα ποσοστά σας  ..

Με το να μη σέβεστε τον ευατό σας πάνω απ όλα , λέγοντας πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε πλέον γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητά σας , δεν σέβεστε κανέναν μας και γι αυτό πρέπει να ξεχάσετε και τις ψήφους μας .

Οι καιροί έχουν αλλάξει και όποιος μείνει στις παλιές τακτικές ψηφοθηρίας , απλά θα βλέπει το Δάσος να ξανακαίγεται ….

I Love Kineta


Από το Blogger.