Header Ads

header ad

1ος Αγώνας Αλιείας από την Ακτή 2019 στη Βαρέα Μεγάρων

Ο Εξωραϊστικός & πολιτιστικος Σύλλογος Βαρέας Μεγάρων Άγιος Νικόλαος με την συνεργασία της Ακαδημίας Αλιευτικών Δραστηριοτήτων Ελλάδος πραγματοποίησε τον 1ο Αγώνα αλιείας του 2019 απο την ακτή στην Βαρεα Μεγαρων .

Το 1ο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα αλιείας από την ακτή 2019 πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη παραλία μας με την συμμετοχή 31 ερασιτεχνών ψαράδων, μεταξύ των οποίων 4 γυναίκες και 5 νέα παιδιά κάτω των 14 ετών. Παραλήλα διεξήχθη και ο 1ος Αγώνας αλιείας 2019 με φελλό στην παράλια σουσακιου στους Αγίους Θεοδώρους όπου μετα την λήξη του οι αθλητές παρευρέθηκαν στην περιοχή μας για τις απονομές και την κοπή βασιλόπιτας.

Οι αθλητές της Ακαδηµίας Αθλητικών δραστηριοτήτων συμμετέχουν αλλα και διοργανώνουν διεθνή τουρνουά αλιείας (Τυνησία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Μαρόκο, Αλγερία, Ολλανδία, Σλοβενία) κατακτώντας τεράστιες διακρίσεις και είναι τιμή μας που για ακόμα μια φορά αγωνίστηκαν στην περιοχή μας προβάλλοντας πανελλαδικά την περιοχή μας και τις ομορφιές της.

Η αγώνες φέτος ήταν εξαιρετικοί καθώς συνδυάστηκαν με την ιστιοπλοΐα όπου ο σύλλογος μας έχει μια δημιουργική και αναπτυξιακή συνεργασία για την περιοχή με τον Ναυτικό Όμιλο Αλεποχωρίου . Η αλιεία με την ιστιοπλοΐα προσέφεραν ένα καταπληκτικό και πρωτόγνωρο θέαμα για την περιοχή άλλα και για τους παρευρισκόμενους θεατές , αθλητές , και επισκέπτες που παρευρέθηκαν σε αυτήν .

Στην τελετή απονομής των βραβείων ο πρόεδρος του συλλόγου κ Ιωάννης Βαρελας δήλωσε:

Σας καλωσορίζω για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πανέμορφη παράλια μας και σας συγχαίρω για την αστείρευτη προσπάθεια που κάνετε για εμάς προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο, την περιοχή μας με τους αγώνες σας εδώ άλλα και στους διεθνής αγώνες, όπου λαμβάνεται μερος και διοργανώνεται .

Σας ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε να είναι ο σύλλογος μας αθλοθέτης τα τελευταία χρόνια στο Διεθνές Τουρνουά Αλιείας από την ακτή "RESPECT THE SEA και με την πράξη αυτή διαφημίζεται η περιοχή μας

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ακαδημίας κ Νικο αλεφραγκη,τον Γεν Αρχηγό κ Αλέξανδρο Σαπουνακη ,και την Γεν Γραμματέα κ Ρενα Βγενοπούλου για την άψογη συνεργασία μας και την αμέριστη στήριξη στον σύλλογο μας .
Τους έμπειρους αθλητές για την βοήθεια που δίνουν στους νεαρούς αθλητές ώστε να γίνουν μελλοντικοί πρωταθλητές παίρνοντας ως λαμπρό παράδειγμα το επίτευγμα που πέτυχε σε μικρό χρονικό διάστημα ο 10χρονος Δημήτρης Μουρτζουκος στην Λεπτοκαρυά Πιερίας που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία τζούνιορ αρχίζοντας από αυτήν εδω την παράλια.

Ο Δημήτρης έκανε την αρχή και έδωσε το παράδειγμα το τι μπορεί να κάνει μια υγιές συνεργασία προσωπική άλλα και συλλογική και χαιρόμαστε που το ακολουθούν και άλλα νέα παιδιά.

Κύριοι και Κυρίες κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την παραλιακή αυτή περιοχή σε Βιομηχανική Περιοχή και για αυτό η ανάγκη σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος τόσο του κοινωνικού όσο και του φυσικού καθίσταται επιβεβλημένη πλέον από όλους μας και δεν πρέπει να μένουμε θεατές. Επιβάλλεται να αγωνιστούμε να πρωταγωνιστήσουμε για το μέλλον το δικό μας και του τόπου που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές.

Έχουμε χρέος ως σύλλογος να προστατέψουμε και να σταματήσουμε τα υπόγεια σχέδια και εγκληματικά σχέδια για την καταστροφή τις περιοχής που έχουν δρομολογηθεί με υποβρύχια καρκινογόνα καλώδια και με εξόρυξη βωξίτη στην όμορφη περιοχή μας.

Ο σύλλογος μας τα τελευταία χρονιά κάνει μια μαραθώνια προσπάθεια για την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής με διάφορες συνεργασίες συλλογικές και προσωπικές άλλα χωρίς την παραμικρή βοήθεια σε αυτή από την δημοτική αρχή.Δεν πράττει ούτε τα ουσιώδη ,καθημερινά ,και άπλα ,αφού όπως βλέπεται τα σκουπίδια διπλά σας έχουν εκεί από τις 25 Δεκεμβρίου και ενώ γνώριζαν για τους αγωνες έμειναν αμάζευτα και αυτό δεν τιμά κανέναν και σας ζητάω συγγνώμη εγώ προσωπικά για την απαίσια αυτή μυρωδιά και την εικόνα.

Τελειώνοντας θα σας πω οτι τηρώντας πλήρως τις διατάξεις και τους κανόνες του καταστατικού μας θα αγωνιστούμε και είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα του αγώνα μας.Θα κερδίσουμε γιατί δεν θα σταματήσουμε, δεν θα λυγίσουμε, δεν θα υποκύψουμε σε καμιά Κόζα Νόστρα σε κανένα ύπουλο παιχνίδι εντός της περιοχής ευθύνης μας.

Σας καλούμε να είστε διπλά στον σύλλογο για το κάλο της περιοχής ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αθλητικές δραστηριότητες που μόνο οφέλη θα εχουν για ψυχική σωματική υγεία και ευεξία .

Στις απονομές των νικητών μας έκανε την τιμή να παραστεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Κλεάνθης Βαρελάς και οι συνεργάτες του υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Βερονίκη Ζωγράφου, κα Σοφία Κιοσκέρογλου και ο κ Σπύρος Νικολάου τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη τους στις δραστηριότητες μας

Ευχαριστούμε τον κ. Σταμάτη Καρατσόλη για την προσφορά για τα αναψυκτικά και τις γευστικές απολαύσεις που πρόσφερε στους αθλητές και τους θεατές που παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό.

Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρέας Μεγάρων “O Άγιος Νικόλαος”
Από το Blogger.