Header Ads

header ad

Κλεάνθης Βαρελάς: «Μια χαμένη θητεία»

Η ασχήμια και τα ανύπαρκτα έργα δεν καλύπτονται πίσω από ωραία λόγια.

Η διοίκηση Σταμούλη βγαίνοντας έξω από τα χρονικά όρια που ορίζει η νομοθεσία, δηλαδή παρανομώντας, διοργάνωσε την ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων του 2017. Παρ΄ όλ’ αυτά ο κύριος Σταμούλης προτίμησε να παρουσιάσει τα πεπραγμένα ολόκληρης της έως τώρα θητείας του επιλέγοντας μία χρονική περίοδο λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2019 λειτουργώντας προεκλογικά και χρησιμοποιώντας την μέθοδο της προπαγάνδας που γνωρίζει πολύ καλά να χειρίζεται.

Ο απολογισμός του Κου Δημάρχου στηρίχθηκε σε τρία βασικά συστατικά τα οποία τα χρησιμοποίησε συχνά κατά την διάρκεια της θητείας του, την αλαζονεία, τα ψεύδη και τις μεγάλες υποσχέσεις. Η αναφορά του σε έργα αφορά είτε καθημερινές υποχρεώσεις όπως τοποθέτηση κάδων και περισυλλογή απορριμμάτων (όπου και εκεί τελικά απέτυχαν) είτε έργα που δεν ξεκίνησαν ακόμα και ΘΑ ξεκινήσουν. Το ΘΑ όμως δεν είναι απολογισμός αλλά υπόσχεση και ευχή….

Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι όχι μόνο η χρονιά του απολογισμού αλλά ολόκληρη η θητεία Γρηγόρη Σταμούλη είναι μια θητεία χαμένη για τον Δήμο και τους δημότες. Στα πεπραγμένα του ο Κος Δήμαρχος ξέχασε να αναφέρει τα παρακάτω και συγκεκριμένα ότι κατά την διάρκεια της θητείας του :

Τα δημοτικά τέλη με την ανάληψη της διοίκησης του αυξήθηκαν 13%.

Η ανασφάλεια των κατοίκων που απειλούνται καθημερινά από κλοπές, ληστείες, απώλεια περιουσιών αλλά κυρίως κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές αυξήθηκε καθώς δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Επίσης απαξιώθηκαν συλλογικές προσπάθειες χιλιάδων συμπολιτών που έκαναν ενέργειες προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ώστε να λάβει μέτρα στην περιοχή μας για την εγκληματικότητα.

Απαξιώθηκαν πανέμορφες τουριστικές περιοχές όπως η Κινέτα και το Αλεποχώρι όπου δεν έγινε κανένα έργο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωης των κατοίκων, αντίθετα το μόνο που έγινε είναι να έχουν δημιουργηθεί μόνιμες χωματερές σε πολλά σημεία ακόμα και δίπλα στις παραλίες.

Απαξιώθηκε εντελώς η περιοχή της Νέας Περάμου αφού δεν έγινε κανένα νέο αναπτυξιακό έργο που να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των Νεοπεραμιωτών συνδημοτών μας. Πανέμορφες περιοχές όπως το ακρογιάλη είχαν για μεγάλο διάστημα γίνει μόνιμες χωματερές όπου εναποθέτονταν ακόμα και αμίαντος.

Δεν υπήρξε καμία οργανωμένη προσπάθεια για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων παρά μόνο μεμονωμένες και αποσπασματικές ενέργειες και αυτές με την συμβολή των φιλόζωων.

Στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας δεν υπήρξε καμία μέριμνα, δεν υπήρξε καμία πρόταση ούτε υλοποιήθηκαν προτάσεις που υπήρχαν από προηγούμενες διοικήσεις.

 Η οικονομική ενίσχυση των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων ήταν μηδενική παρά του ότι δύναται στον προυπολογισμό του δήμου να προβλέπονται δαπάνες ίσες με το 1,5% των τακτικών εσόδων του δήμου.

Σταμάτησε το υπό έγκριση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) με αποτέλεσμα περιοχές υπό ένταξη να μένουν αναξιοποίητες, κάτι το οποίο έγινε η αφορμή η κεντρική διοίκηση να θέλει να φέρει στην περιοχή ρυπογόνες δραστηριότητες όπως ορυχεία βωξίτη, ΧΥΤΥ, υποθαλάσσιο αγωγό κ.α .

Απέκρυψε τη διαβούλευση για την πιθανή δημιουργία ΧΥΤΥ και συναίνεσε με την σιωπή της σε περαιτέρω ενέργειες που θα βλάψουν ανεπανόρθωτα την περιοχή .

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, καθώς και τα λεγόμενα του Κου Σταμούλη και την συνολική εικόνα αποσύνθεσης της δημοτικής διοίκησης απέδειξαν ότι όνειρο ήταν και πάει.

Η σημερινή και απερχόμενη διοίκηση του Δήμου κατάφερε να προβάλλει την υποχρέωσή της στους δημότες ως το έργο των έργων. Και οι υποχρεώσεις καλό είναι να κλείνουν γρήγορα.

Είναι γνωστό ότι ο σημερινός δήμαρχος δεν αντέχει την κριτική που του ασκεί η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα σε ζητήματα ουσιαστικά, πάντα με καλοπροαίρετη διάθεση και πάντα προς όφελος των πολιτών. Αυτό αποδεικνύει και η απαράδεκτη στάση του στο τέλος της συνεδρίασης που προσπάθησε να μου φορτώσει αρνητικά της διοίκησης του κ. Μαρινάκη τη στιγμή που ο πρώην δήμαρχος και πολλοί άλλοι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης είχαν αποχωρήσει.

 Να θυμίσω στον κ. Σταμούλη ότι:

Δεν έχω διατελέσει δήμαρχος και καλό είναι να απευθύνεται απευθείας στους ομόλογούς του και ιδιαίτερα όταν είναι παρόντες

Διετέλεσα πρώτος πρόεδρος του νεοσύστατου Ηρόδωρου, ενός νομικού προσώπου που το βρήκε να λειτουργεί άψογα γιατί οργανώθηκε σωστά.

Διετέλεσα αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης, πολιτισμού και αθλητισμού, δημιουργώντας κοινωνικές δομές που ήταν απαραίτητες και οργάνωσα δεκάδες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με τεράστια επιτυχία.

Από την ημέρα που εξελέγη δήμαρχος πολλές προτάσεις μου έχουν περιληφθεί ως θέματα ημερήσιας διάταξης και έχουν ψηφιστεί,

Οταν έπρεπε να σωθεί ο δήμος από την πτώχευση ήμουν παρών ψηφίζοντας θετικά για το δάνειο χωρίς να σκεφτώ τους φίλους που θα χάσω,

Είμαι πάντα παρών στους κοινωνικούς αγώνες χωρίς να υπολογίζω ταυτότητες και ιδεολογίες. Υπεράνω όλων των ιδεολογιών ο δήμος μας, η εύρυθμη λειτουργία του και η πρόοδός του.

Τέλος θέλω να τονίσω στην σημερινή δημοτική διοίκηση ότι η κρίση έχει και άλλο όνομα και αυτό είναι «ευκαιρία». Όσοι το κατάλαβαν την άρπαξαν από τα μαλλιά. Πήγαν μπροστά βαδίζοντας δίπλα στις νέες τεχνολογίες και κυρίως με νέες ιδέες. Ευτυχώς έρχεται η ώρα που θα επιλέξουμε νέα πρόσωπα με φρέσκα μυαλά.

Κλεάνθης Βαρελάς

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Δημοτικός σύμβουλος Μεγαρέων

Πρ.Αντιδήμαρχος


Από το Blogger.