Header Ads

header ad

Τελετή βράβευσης Εθελοντικών Οργανώσεων


Η ΚΕΔΕ με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού πραγματοποίησε χθες ειδική τελετή βράβευσης 80 εθελοντικών οργανώσεων στο πλαίσιο του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της.

Σε κατάμεστη αίθουσα στο Κάραβελ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης βράβευσε τις ομάδες των εθελοντών και εξέφρασε τις ευχαριστίες του ίδιου και των συναδέλφων του σε όλους τους εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες και τη βοήθειά τους. 

«Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ως απλός Πολίτης υποκλίνομαι στους εθελοντές οι οποίοι με κάθε τρόπο και μέσον, προσφέρουν διαχρονικά και με ανιδιοτέλεια, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη» σημείωσε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε:



Με την σημερινή εκδήλωση και τις βραβεύσεις στις ομάδες εθελοντών μας δίδεται η ευκαιρία να αναδείξουμε την αξία του εθελοντισμού και ταυτόχρονα  να τιμήσουμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι με τη στάση ζωής τους μας ανοίγουν το δρόμο της ελπίδας και της αισιοδοξίας για ένα φωτεινό μέλλον. Ένα μέλλον που όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να βγει η χώρα από την παρατεταμένη κρίση.

Ο Εθελοντισμός ως διαρκή πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς και στάσης ζωής προάγει αξίες και διαμορφώνει συνειδήσεις, με στόχο την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή στις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες, που βιώνουμε ως χώρα και κοινωνία.

Απευθυνόμενος στους εθελοντές ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε:

Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ θερμά. Αποτελείται  το ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, μια υγιής δύναμη που μέσα από τη δική της ενέργεια θα προκύψει η αλλαγή. Δεσμεύομαι ότι από όποια θέση και αν βρίσκομαι θα είμαι δίπλα σας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν τις εθελοντικές δράσεις και θα θωρακίζουν τους συνανθρώπους μας που συμμετέχουν σε αυτές.

Σημαντική  η συμβολή  εθελοντών  σε περιόδους έκτακτης ανάγκης

Οι εθελοντές, με την κατάλληλη εκπαίδευση και λαμβάνοντας τις αναγκαίες πιστοποιήσεις, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στη θεματική ενότητα Πολιτικής Προστασίας του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.  Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο Ε. Λέκκας Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ο Γ. Ψαθάς,  Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Διρφύων –Μεσσαπίων και ο  Μ.  Χάλαρης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος






Η εφημερίδα Αιχμή που κυκλοφορεί (Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018) στη σελίδα 3 κάνει αναφορά στην τιμητική εκδήλωση της ΚΕΔΕ για τις εθελοντικές ομάδες. Στέκεται στη βράβευση της παλαιότερης και ιστορικότερης εθελοντικής ομάδας της περιοχής, τον Κούρο και την απαξίωση της από τη δημοτική αρχή.Δυστυχώς περιγράφεται μία πραγματικότητα που ισχύει από 1η Σεπτεμβρίου του 2014, δηλαδή από την ημέρα που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση. Η πραγματικότητα είναι ότι ο οργανωμένος συλλογικός εθελοντισμός όχι απλά έχει μπει στο περιθώριο αλλά γίνεται μία προσπάθεια υποβιβασμού του, ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Κούρος και Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών συνέβαλλαν τα μέγιστα στις πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017 και στις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 διαθέτοντας ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στη διάθεση των αρχών και των πολιτών. Δυστυχώς η επιβράβευση των ομαδικών προσφορών ήρθε απέξω!
Δεν έχει σημασία ποιος/ποιοι φόρεσε/φόρεσαν την στολή και πήγαν να πάρουν το βραβείο. Κάποιος πάντα έχει το ρόλο του εκπροσώπου. Σημασία έχει ότι πίσω από αυτήν την τιμητική ενέργεια κρύβονται δεκάδες εθελοντές με υψηλές και σπάνιες αξίες που άφησαν την οικογενειακή και ατομική γαλήνη και διέθεσαν το χρόνο τους ρισκάροντας τη ζωή τους.
Οι εθελοντές δεν θέλουν τίποτα άλλο εκτός της απαιτούμενης προσοχής και συνεργασίας με τις αρχές του τόπου. Η πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι που δεν θέλουν τη δημοσιότητα και έχουν αγνή ψυχή. Αν κάποιος τους πληγώσει είναι σαν να τραυματίζει ένα υγιές κομμάτι της κοινωνίας.
Από το Blogger.