Header Ads

header ad

Σύλλογος Eθελοντών Aιμοδοτών Μεγάρων Τάκης Ταρνάρης

Ο Σύλλογος εθελοντικής αιμοδοσίας "Τάκης Ταρνάρης" ιδρύθηκε το 2017, έπειτα από τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, στην ανάμνηση του Τάκη Ταρνάρη, από συγγενείς και φίλους του. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η ανιδιοτελής προσφορά αίματος ιστών και οργάνων.Ο Τάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Μέγαρα Αττικής, μέσα σε μια οικογένεια η οποία τον λάτρευε και στήριζε πάντοτε τα όνειρα και τις αποφάσεις του. Επρόκειτο για έναν νέο με αδαμάντινο χαρακτήρα, με ευγένεια και ήθος ψυχής, ιδιαίτερα κοινωνικό, με προβληματισμούς και κοινωνικές ευαισθησίες, με περίσσευμα αγάπης και αφειδώλευτης προσφοράς σε όλους τους συνανθρώπους του.

Τα ενδιαφέροντα του ήταν πολλά. Αγαπούσε τη μελέτη, επιδίωκε τη μόρφωση και επιδιδόταν με πάθος στη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, κάθε φορά που του δινόταν η ευκαιρία.

Το 2014, με την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε ένα από τα όνειρα του, να γίνει Μηχανολόγος Μηχανικός, και έκτοτε η πορεία του ως φοιτητής προδιέγραφε ένα λαμπρό μέλλον.

Όμως, το μέλλον αυτού του αξιόλογου και φερέλπιδος νέου διακόπηκε βίαια και ακαριαία. Στις 19 του Οκτώβρη του 2016, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο το οποίο μπήκε απότομα στη πορεία της μηχανής του παράνομα και τον έριξε σε ένα δέντρο. Παρ' όλο που φορούσε κράνος, ο άνθρωπός μας έχασε τη ζωή του.

Η ζωή μας έκτοτε ανατράπηκε άρδην. Η οικογένεια του αλλά και όλοι όσοι τον γνωρίσαμε, βυθιστήκαμε σε βαθύ πένθος και αβάσταχτη θλίψη. Η γλυκιά του ανάμνηση και οι φωτογραφίες του παρηγορούν το μυαλό μας, αλλά δεν μπορούν να καταπραΰνουν τον βαθύ και ανείπωτο πόνο μας.

Ωστόσο, αποτίνοντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του και λαμβάνοντας υπόψη μας
τον χαρακτήρα και την φιλαλληλία του, σκεφτήκαμε πως ο "άγγελός" μας θα ήθελε η απώλεια του να σηματοδοτήσει μια πρωτοβουλία που θα έδινε μία δεύτερη ευκαιρία - τέτοια που δεν είχε αυτός - σε ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους.

Αυτή η σκέψη μάς ώθησε να δημιουργήσουμε τον Σύλλογο εθελοντικής αιμοδοσίας. Μας παρακίνησε η ιδέα της προσφοράς, της έκφρασης της αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, η μικρή ελπίδα ότι ο Τάκης επικροτεί και μας χαμογελά... Ας γίνουμε, όσοι μπορούμε, εθελοντές αιμοδότες, έχοντας στο μυαλό μας ένα λατρεμένο παλικάρι που δεν είχε τη δυνατότητα να παλέψει για τη ζωή του...1η Εθελοντική Αιμοδοσία

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018 στις 10 π.μ. – 4 μ.μ.

ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΜΕΓΑΡΩΝ

Δίνουμε αίμα γιατί έτσι χαρίζουμε αγάπη!

Εμείς θα χαρούμε να σας δούμε δίπλα μας εκείνη την ημέρα.

Δεν χρειάζονται πολλά..μονάχα ένα καλός ύπνος και ακολουθείτε ένα νορμάλ διατροφικό πρόγραμμα έχοντας φάει το τελευταίο γεύμα σας ένα δίωρο πριν! Από εκεί και πέρα θα είναι δίπλα έμπειροι άνθρωποι που ειδικεύονται πάνω στη διαδικασία.

Κανένας φόβος μονάχα θέληση για προσφορά!
Από το Blogger.