Header Ads

header ad

O Δήμαρχος Μεγαρέων «Στο βωμό της καρέκλας θυσιάζει τα πάντα»

O Δήμαρχος Μεγαρέων «Στο βωμό της καρέκλας θυσιάζει τα πάντα ακόμα και τους ίδιους του τους συνεργάτες  »

Κοινή συνέντευξη τύπου των αντιπολιτευόμενων συμβούλων για τους χειρισμούς του Δημάρχου Γρ. Σταμούλη στο θέμα του ενδεχομένου ΧΥΤΥ

Σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου παραχωρεί ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης
Η συνέχεια της κοινής πορείας της αντιπολίτευσης κατά του Γρηγόρη Σταμούλη στην υπόθεση χωροθέτησης ΧΥΤΥ στο πρώην λατομείο Σταμέλου στα Μέγαρα έγινε με κοινή συνέντευξη τύπου των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Γιάννης Μαρινάκης, Γιώργος Μπερδελής, Γιάννης Μιχάλαρος, Κλεάνθης Βαρελάς, Μελέτης Λέλης, μίλησαν εξηγώντας εκ νέου τους λόγους αποχώρησης από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδρώντας στη Δημοτική Αρχή που απαξίωσε όπως τονίζουν το σώμα του συμβουλίου, τους πολίτες καθώς και τους ίδιους τους συμβούλους της συμπολίτευσης.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν την παραίτηση του Δημάρχου, αίροντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, συνεχίζοντας την κοινή πορεία σε κοινή πρωτοβουλία διαμαρτυρίας και κινήσεων κατά του ενδεχομένου ΧΥΤΥ.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, των αντιδράσεων επί της ουσίας, ώστε να αποφευχθεί η χωροθέτηση μιας τέτοιας μονάδας στην περιοχή μας, οι αντιπολιτευόμενοι μίλησαν για κοινές δράσεις, με βάση μελέτη που γίνεται από τους μηχανικούς Παναγιώτη και Γιώργο Σκλαβούνο, όπου τίθενται νομικά και χωροταξικά επιχειρήματα που απαγορεύουν τον ΧΥΤΥ στην περιοχή μας.

Τα επιχειρήματα-αναχώματα κατά του ΧΥΤΥ
Όπως αναφέρθηκε από τον πρώην Γενικό γραμματέα του Δήμου Μεγαρέων Παναγιώτη Σκλαβούνο τρία είναι τα βασικά σημεία βάσει των οποίων οι πολίτες των Μεγάρων πρέπει να ζητήσουν την απομάκρυνση αυτής της χωροθέτησης:

Η εγγύτητα στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Βιομηχανικής Περιοχής, Παπά Περιβόλι
Η εγγύτητα σε σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, όπως το Μεταβυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Νηστικού που τελεί υπό την βυζαντινή εφορεία αρχαιοτήτων
Η εγγύτητα με άλλες υπάρχουσες βιοτεχνικές δραστηριότητες, που δεσμεύει την χωροθέτηση.
Όσον αφορά τις τοποθετήσεις των συμβούλων και επικεφαλής, ξεκίνησε ο Γιάννης Μαρινάκης λέγοντας «Δώσαμε όρκο να υπηρετήσουμε αυτό το λαό και να λειτουργήσουμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια για να αντιμετωπίσουμε ό, τι προκύψει.

Ξεπερνάμε πολύ εύκολα τις όποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις και βλέπουμε το συμφέρον των παιδιών μας και θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Το ενδεχόμενο του ΧΥΤΥ είναι μια βόμβα που αν εκραγεί δεν θα έχει πλέον κανείς κανένα λόγο ύπαρξης σε αυτόν τον τόπο. Αν εκραγεί θα προκύψει δυσφήμιση σε οικονομικά και κοινωνικά επίπεδα συμπεριλαμβανομένου περιβάλλοντος και υγείας.

Η αδράνεια του Γρ. Σταμούλη έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Είναι το πρώτο το κύριο» είπε ο Γ. Μαρινάκης υπενθυμίζοντας την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου και Πνευμονολόγου Ιατρού Ελευθ. Παπαλευθέρη για δημιουργία ΧΥΤΥ.

«Εδώ υπάρχει πραγματικά στρατηγική ανθρώπου που στο βωμό της καρέκλας θυσιάζει τα πάντα ακόμα και τους ίδιους του τους συνεργάτες. Όταν φτάνουμε στο σημείο να μη γνωρίζει κανένας ότι έχουν προηγηθεί διεργασίες στον ΕΔΣΝΑ βάσει περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα τις οποίες οφείλουμε να δούμε ότι τις έκανε γνωστές, ιδιαίτερα σε αυτούς που πρόκειται να εγκατασταθούν τέτοιες δομές. Το έκρυψε κάτω από το χαλί. Είναι όλα αποδεδειγμένα και δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο κ. Σταμούλης γνώριζε από τα τέλη Οκτωβρίου αλλά δεν έπραξε απολύτως τίποτα».

Στα νεότερα στοιχεία επί του πολιτικού του θέματος, ο Κλεάνθης Βαρελάς παρουσίασε έγγραφα που δείχνουν την επίγνωση της διαβούλευσης από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, χωρίς να αντιδράσει. «Η διοίκηση αποκρύπτει πράγματα που δημιουργούν οπισθοδρόμηση. Ο κ. Σταμούλης απέκρυψε την αλήθεια από τους πολίτες, τους συμβούλους απαξίωσε το θεσμό του δημάρχου κάτι το οποίο δεν έχει κάνει κανένας δήμαρχος» είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας ότι θα ζητήσει απαντήσεις σε ερωτήματα για την αλληλογραφία περιφέρειας, ΕΔΣΝΑ και Δήμου Μεγαρέων.

πηγη enimerosi-news.gr
Ρεπορτάζ: Αλέκα Σταματιάδη
Αναλυτικότερα περισσότερα και όλες οι τοποθετήσεις στην έντυπη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΓΑΡΩΝ
Από το Blogger.