Header Ads

header ad

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΝΕΤΑΣ

Ψήφισμα πολιτών άλλα και σκληρή ανακοίνωση από τους κάτοικους της Κινετας

Επειδή η κατάσταση πλέον στη Κινέτα , μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες , είναι σοβαρή και χρειαζόμαστε ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ , παρακαλούμε όλους τους κατοίκους και παραθεριστές της Κινέτας να διαβάσουν και να υπογράψουν την Επιστολή - Διαμαρτυρία που συντάχθηκε από τον Δικηγόρο μας για την τρέχουσα κατάσταση ..
Είναι επιτακτική ανάγκη η φωνή μας πλέον να ακουστεί και να ανυσυχήσει αυτούς που πρέπει ....
Είμαστε συν-υπεύθυνοι αν δεν αντιδράσουμε ..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕΔιαβάστε το ψήφισμα

Κινέτα 12/10/2018

ΠΡΟΣ

1. ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
2. ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
3. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
4. ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Με αφορμή την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά, αλλά και τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την Κινέττα, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2018, επανήλθε αμείλικτο στο προσκήνιο το πρόβλημα της ομαλής υδροδότησης της Κοινότητάς μας αλλά και των ανύπαρκτων αντιπλημμυρικών έργων ..
Και εάν βέβαια η Θεία Πρόνοια ή η καλή Τύχη βοήθησαν από σύμπτωση να μην βιώσουμε την ανείπωτη τραγωδία, που έπληξε το Μάτι Αττικής και όλο τον Ελληνισμό την ίδια χρονική περίοδο, ή την Μάνδρα με τις πλημμύρες πέρυσι , εν τούτοις είναι προφανές, ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, γιατί χθες κλάψαμε για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της Κινέττας μας, καθώς και την καταστροφή των περιουσιών μας, αύριο η χρόνια αβελτηρία ή ακόμη και η χρόνια αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και της Πολιτείας εν γένει, προδιαγράφει δυστυχώς με ακρίβεια, ότι η Κινέττα αύριο οδεύει να γίνει το Μάτι ή η Μάνδρα του οδυνηρού χθες.
Επειδή λοιπόν οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες, έχουν ονοματεπώνυμο και επιτέλους πρέπει οι αρμόδιες Αρχές, έστω και πάνω από τα αποκαίδια να τις αναλάβουν, ιδίως τώρα που έχουν σβήσει οι κάμερες των τηλεοράσεων και τελείωσε ο χρόνος της βολικής τηλεοπτικής προβολής και της ανέξοδης διαφήμισης του οποιοδήποτε πρόθυμου, είναι επιβεβλημένο να δοθούν σαφείς, επαρκείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα, που αρμοδίως σας θέτουμε, ώστε επιτέλους να καταλάβουμε, εάν πράγματι η Κινέτα πρόκειται να βρει κοινό βηματισμό με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο του 21ου αιώνα, ή εμείς οι κάτοικοί της θα συνεχίζουμε να παραμένουμε για τη Δημοτική Αρχή και την Κεντρική Διοίκηση, πολίτες δεύτερης διαλογής, που μπροστά στα επερχόμενα φυσικά φαινόμενα και στις προκλήσεις του Κράτους Δικαίου, θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε τις ζωές και τις περιουσίες μας μόνο με προσευχές και ελπίδα:
α. Πότε, πώς και με ποιον συγκεκριμένο σχεδιασμό η Κινέττα θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης; Εχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο οικόπεδο που έχει οριοθετηθεί για την κατάληξη του αγωγού νερού ? Αν ναι , πότε θα ολοκληρωθούν ? Τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα ? Ο αγωγός από τα Μέγαρα προς τη Κινέτα , πότε θα ξεκινήσει και πότε προβλέπεται να τελειώσει ?
β. Η Δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά, ότι αυτό το νερό, που προσέφερε και προσφέρει σήμερα το δίκτυο είναι κακής ποιότητας, γεμάτο άλατα, ακατάλληλο ακόμα και για επαφή με το ανθρώπινο δέρμα !!! όπως οι ίδιοι οι λογαριασμοί το γράφουν , παρά ταύτα όμως η παροχή του, ιδίως τους θερινούς μήνες, δεν είναι συνεχής και επαρκής για όλους τους οικισμούς της Κινέττας. Είναι γνωστό, ότι το καλοκαίρι , η περιοχή Πίκα έχει νερό κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή, η περιοχή Βουλιαγμένη έχει νερό, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή κοκ, πέραν δε αυτού ακόμη και όταν τρέχει αυτό το νερό στις βρύσες μας η πίεση του είναι κυρίως αναιμική, έχει συμβεί όμως να τρέξει με υπέρμετρη πίεση και να ξηλώσει σωλήνες και ολόκληρες σχετικές εγκαταστάσεις.
Πώς η Δημοτική Αρχή, θα εξασφαλίσει σε εμάς τους δημότες της, κατά τρόπο τεχνολογικά αξιόπιστο το αγαθό του νερού, σε αδιάκοπη ποσοτική και ποιοτική επάρκεια;
γ. Εάν από τύχη κακή ενσκήψει πυρκαγιά σε περιοχή, που δεν υδροδοτείται εκείνη την ημέρα, πώς προστατεύονται οι ζωές, οι περιουσίες μας και το φυσικό περιβάλλον; Ποιες πρόνοιες αλήθεια γι αυτό το ενδεχόμενο έχει λάβει ο Δήμος σας; Πώς έχει αναδείξει ο Δήμος σας αυτή την τραγική έλλειψη υδατίνων πόρων στην Κεντρική Εξουσία και ποιο απτό έργο βρίσκεται εν εξέλιξη για την αντιμετώπισή της;
δ. Πώς αντιλαμβάνεται ο Δήμος σας τη μοναδική, έως σήμερα εναλλακτική που υπάρχει, εδώ και δεκαετίες, δηλαδή να αγοράζουμε πανάκριβα το αγαθό νερού από ιδιώτες νερουλάδες; Τους θεωρεί άραγε πανάκεια στο πρόβλημα; Θεωρεί ο Δήμος, παρά το γεγονός, ότι πωλούν πανάκριβα το κοινωνικό αγαθό του νερού, ότι προσφέρεται επαρκής ποσότητα, που μπορεί να αντιμετωπίσει όχι απλά τις οικιακές ανάγκες αλλά και τη θεομηνία της πυρκαγιάς ώστε η ίδια η δημοτική αρχή να μην έχει λύσει τόσες δεκαετίες αποτελεσματικά το πρόβλημα της υδροδότησης της Κινέτας; Αντίκειται ή όχι, για τον Δήμο Μεγάρων, στις διατάξεις περί αθέμιτου ανταγωνισμού η εκμετάλλευση και εμπορία του αγαθού του νερού από κλειστό αριθμό ιδιωτών- παρόχων; Κόβουν οι Νερουλάδες αποδείξεις προς τον Δήμο Μεγαρέων ή την ΔΕΥΑΜ ή την ΕΥΔΑΠ , για το νερό που γεμίζουν από τους κρουνούς του Δήμου ? Γιατί στους κατοίκους της Κινέτας δεν κόβουν απόδειξη όταν φέρνουν το νερό .
ε. Γιατί, για την απευκταία ώρα ανάγκης ο Δήμος δεν έχει μεριμνήσει, για μια παραθαλάσσια περιοχή, όπως η Κινέτα, να υπάρχει κάποια ή περισσότερες αντλίες, που να διοχετεύουν νερό από τη θάλασσα;
Ζ. Τι θα γίνει με όλα τα καμένα δέντρα και τα κάρβουνα που έχουν δημιουργηθεί και βρίσκονται στο χώμα και τα παρασέρνει η βροχή όπως είδαμε από τις πρόσφατες πλημμύρες μετά τη φωτιά ? Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τυχόν αντιπλημμυρικά έργα ? Πότε θα μεταφερθούν όλα τα χώματα και τα φερτά υλικά που κατέβασαν οι πρόσφατες πλημμύρες από το βουνό των Γερανίων ?
Θα γίνει σοβαρός έλεγχος ποτέ για τα μπαζώματα των ρεμάτων και η απόδοση ευθυνών σ αυτούς που πρέπει ?
Πότε θα αποκατασταθούν οι σπασμένοι δρόμοι , γεφύρια κλπ που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες ?
Θα κάνει κάτι ο Δήμος σας για αποζημίωση στους πλημμυροπαθείς της Κινέτας ? ή θα ακούμε συνέχεια « Δεν έχουμε λεφτά , δεν έχουμε προσωπικό κλπ «

Η. Για ποιο λόγο οι κάτοικοι της Κινέτας πληρώνουν αποχέτευση στο λογαριασμό της ΔΕΥΑΜ χωρίς να υφίσταται κάτι τέτοιο ?

Επειδή όλοι εμείς είμαστε μόνιμοι και όχι περιστασιακοί κάτοικοι της Κινέτας, επιπλέον δε μοναδικό κίνητρο μας είναι η προκοπή των οικογενειών και του τόπου μας και όχι τα παιχνίδια εξουσίας, οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή οι καταπιεσμένες φιλοδοξίες για Δημοτικούς ή πολιτικούς θώκους, ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ότι αναμένοντας με ενδιαφέρον την απάντησή σας επί της παρούσας: α. Τα συνήθη κλισέ που περιλαμβάνουν οι φράσεις: " ελλιπείς υποδομές", "εγγενείς αδυναμίες", "αναπτυξιακές μελέτες", "τρέχον σχεδιασμός", "χρονοδιαγράμματα, "υποβληθείσες προτάσεις", "προκήρυξη διαγωνισμού", "αναμονή απάντησης", " εκκρεμείς διαπραγματεύσεις", "αναμενόμενες πιστώσεις", "επικείμενο έργο", "συσταθείσες επιτροπές", κλπ αποτελούν τον πιο ασφαλή τρόπο να μην δοθεί καμία απολύτως σαφής απάντηση για το τόσο σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας , που αντιμετωπίζει η Κινέτα, σε κάθε έκφανσή του και εμείς ζητούμε σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις, β. Το ζήτημα της ύδρευσης και της θωράκισης του τόπου μας από πλημμύρες , που προαναφέρθηκαν και τα σοβαρά βιοτικά προβλήματα, που εξ αυτών ανακύπτουν, επειδή ακριβώς δεν αφορούν κάποιο άγονη τοποθεσία της Υποσαχάριας Αφρικής αλλά την παραθαλάσσια Κινέτα, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Ομόνοια είναι υπαρκτά, πολύ σοβαρά και πρέπει ΧΘΕΣ όχι ΑΥΡΙΟ , να τα μελετήσετε και λύσετε , σοβαρά με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα όπως αρμόζει σε μία θέση ΔΗΜΑΡΧΟΥ που εσείς επιλέξατε για να υπηρετήσετε τον τόπο ετούτο . Μην ξεχνάτε ότι έχετε ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ απέναντι στους πολίτες και τον Νόμο.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η παρούσα ερώτηση που αναμένει άμεσης απάντησης από το Δήμο Μεγαρέων όπου εσείς ηγείστε , την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής και το Υπουργείο Περιβάλλοντος , θα σταλεί και δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα Ενημέρωσης .

Οι κάτοικοι της Κινέτας


Διαβάστε την Ανακοίνωση από το I love Kineta

Κύριε Δήμαρχε Μεγαρέων - Νεας Περαμου και Κινέτας , κύριε Σταμουλη , τι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι της ΚΙΝΕΤΑΣ επιτελούς για να λάβουν την προσοχή σας , την μεριμνά σας και αποκατάσταση των ζημιών που προέρχονται από τις ανύπαρκτες δομές και την υπεύθυνο-ανευθυνότητα των υπηρεσιών της Δημοσιάς Διοίκησης ?
Φωτιές - πλημμύρες και ελπίζουμε να μην συμβεί τίποτα χειρότερο ..

Ενα είναι σίγουρο ... και δυστυχώς ξέρουμε ότι θα σας πονέσει πολύ ...
Οτι δεν θα πάρετε κανένα ψηφαλακι απο τους Κινετιωτες στις επόμενες εκλογές ...

Δυστυχώς μας βάζετε κι εμας σ ενα πολίτικο παιχνίδι άνευ ουσίας ...

Δυστυχώς οι κάτοικοι δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν , εκτός από το να προσπαθήσουν να βγάλουν Δήμαρχο κάποιον άνθρωπο που να ενδιαφερθεί για αυτό το κομμάτι του Δήμου σας !

ΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !facebook.I LoveKineta
Από το Blogger.