Header Ads

header ad

Υπουργικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό στο Δήμο Μεγάρων

Υπουργικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & κλιματικής αλλαγής κ. Σωκράτη Φάμελλο, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στο Δήμο Μεγάρων σε πολύωρη συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη

Πολυμελές Υπουργικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον κ. Σωκράτη Φάμελλο, Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, επισκέφθηκε το πρωϊ της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2018 το Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη στο Δημαρχείο Μεγάρων με σκοπό να εξεταστεί από κοινού η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Κινέτας μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και να δρομολογηθούν άμεσες λύσεις.
Η σύσκεψη, συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και διήρκεσε σχεδόν τρείς ολόκληρες ώρες και στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες μετέβησαν στην Κινέτα και διαπίστωσαν επιτόπου τα τεράστια προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι που δοκιμάστηκαν από την πυρκαγιά και ζούν τώρα εκτός των άλλων και με το φόβο των πλημυρών.
Τον κ. Φάμελλο συνόδεψαν στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Υποδομών και της Διεύθυνσης Δασών και ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου και η Δασάρχης Μεγάρων.
Παρόντες στη σύσκεψη εκτός του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη ήσαν ο Αντιδήμαρχος του τομέα Καθαριότητος κ. Κώστας Φυλακτός, ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Σταύρος Φωτίου, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Δήμας και Κώστας Καράμπελας και όλοι οι Διευθυντές των Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαρέων.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης καλωσορίζοντας τον Υπουργό και όλα τα μέλη του κλιμακίου τους ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση και τις ενέργειες και δράσεις του Δήμου με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση των πληγέντων και την πρόληψη άλλων δυσμενών γεγονότων, που έχει αφήσει στην Κινέτα η πυρκαγιά υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης για να αποψιλωθούν τα καμένα και να απομακρυνθούν τα καμένα αυτοκίνητα.

Επίσης ζήτησε να καθαριστούν τα ρέματα και να γίνουν έργα στο βουνό για την αντιπλημμυρική προστασία καθώς και να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων και οικονομικών ενισχύσεων στους πυρόπληκτους, στους επιχειρηματίες που καταστράφηκαν τα καταστήματά τους, στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους, στους Ρητινοσυλλέκτες και φυσικά να ενισχυθεί οικονομικά επιπλέον ο Δήμος για να μπορεί να δώσει πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις.
Ο Υπουργός από την πλευρά του ζήτησε άμεση ενημέρωση, περιγραφή και καταγραφή των προβλημάτων έτσι ώστε με τη συνεργασία των συναρμοδίων Υπουργείων και της Περιφέρειας να δρομολογηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση λύσεις και να γίνουν τα απαιτούμενα έργα για να θωρακιστεί η περιοχή από τους κινδύνους πλημυρών και τόνισε μεταξύ άλλων:
« Ηλθαμε να συνεισφέρουμε προκειμένου να αποκατασταθεί η κανονικότητα και να μεριμνήσουμε για τη διαχείριση όλης της καμένης δασικής ύλης, τη διαχείριση των αποβλήτων, τον καθαρισμό των ρεμάτων, να δούμε τα ζητήματα της αυθαίρετης δόμησης και να κάνουμε ότι πρέπει για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων και μέχρι τέλους Αυγούστου θα κάνουμε ότι πρέπει για την εξασφάλιση και τη διάθεση των σχετικών χρηματικών κονδυλίων. Είμαστε στο πλευρό του Δημάρχου και του Δήμου σε συνεχή επικοινωνία και ανοικτή γραμμή και με συνεργίες θα πετύχουμε το καλύτερο έτσι ώστε να σταματήσει εδώ το κακό και να προλάβουμε τα χειρότερα και είναι αναγκαίο να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, να απομακρυνθούν τα υπολείμματα της καμένης δασικής ύλης, τα κάθε λογής απόβλητα και αν και όπου χρειαστεί να γίνουν οι κατεδαφίσεις στα “κόκκινα” κτίσματα και η απομάκρυνση καμένων οχημάτων, ηλεκτρικών συσκευών, λάμπες κλπ.»Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων
Από το Blogger.