Header Ads

header ad

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ (ΦΥΣΙΚΑ) ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ

Τι να απαντήσει κανείς σε ένα Δήμαρχο ο οποίος παραθέτει συνέντευξη τύπου για να απαντήσει σε δελτίο τύπου για το αγκυροβόλιο δύο μήνες μετά!
Ο κ. Σταμούλης 4 ολόκληρα χρόνια ούτε καν ασχολήθηκε με το θέμα.
Ούτε καν έκανε μια επίσκεψη στον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος είναι ομοϊδεάτης και φίλος του.
Αφού πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες από το δελτίο τύπου, ήρθαν οι φωτιές των απορριμμάτων στην καρδιά της Κινέττας για να τον αναστατώσουν.
Για να μπορέσει να ξεπεράσει τον πανικό και να ρίξει για άλλη μια φορά στάχτη στα μάτια των δημοτών, έδωσε συνέντευξη τύπου για το αγκυροβόλιο και τι είπε;
Το σύνηθες, «δεν φταίω εγώ, ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος δεν έκανε τίποτα»!
Μετά από 4 χρόνια ο κ. Σταμούλης εξακολουθεί να λειτουργεί ως ελάσσονα αντιπολίτευση χωρίς επιχειρηματολογία, με κενό και ρυπαρό πολιτικό λόγο.
Ο κ. Μαρινάκης με τις ενέργειες του, για τις οποίες ενημέρωνε πάντα το δημοτικό συμβούλιο, κατόρθωσε με την αίτηση ακύρωσης που έκανε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, να μην εφαρμοστεί η απόφαση για το αγκυροβόλιο μέχρι την ημέρα που θα αποφάσιζε το Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή μέχρι πριν δύο μήνες.
Μέχρι τότε τα καράβια αγκυροβολούσαν περί τα 4 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές μας και φυσικά εκτός του κόλπου των Μεγάρων.
Ο κ. Σταμούλης επί 4 ολόκληρα χρόνια αγνόησε το θέμα και με την απραξία του επέτρεψε στο ΔΕΣΦΑ και τα ΕΛΠΕ να κινηθούν ελεύθερα.
Επειδή ο κ. Σταμούλης προσπάθησε απλώς με αοριστολογίες να εκτρέψει το βλέμμα της κοινής γνώμης από το μείζον θέμα της ρύπανσης του περιβάλλοντος με τις χωματερές που έχει δημιουργήσει σε όλη την περιφέρεια του δήμου μας και τις φωτιές που έχουν προκληθεί από αυτές, του τις θυμίζουμε εμείς , για να μη ξεχνιόμαστε.
Τουλάχιστον δέκα χωματερές είναι οι εμφανείς στις οποίες έχουν καταγραφεί τα μηχανήματα του δήμου να εναποθέτουν σκουπίδια, μπάζα, κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα!
1. Θέση «Πάνου Ρέμα»
2. Λατομεία Μουστάκα
3. Λόφος Στίκα
4. Ρέμα Κοκκινογής
5. Βιολογικός Καθαρισμός
6. Κόμβος Νέας Περάμου
7. Δεξαμενές Ελαιουργικής
8. Εργοτάξιο του δήμου στο Μελί
9. Κουρμουλοί
10. Πυργάρι με πρόσφατη πυρκαγιά σε ιδιόκτητο κτήμα αιρετού
Όλες οι παραπάνω τοποθεσίες ακολουθούν τη διοίκηση του κ. Σταμούλη και τον ίδιο προσωπικά, γι αυτό θα πρέπει να προσέξει πολύ τι θα πει στις 5 Ιουνίου που είναι η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και μάλιστα για εφέτος το έτος αυτό έχει κηρυχθεί έτος κατά της ρύπανσης από τα πλαστικά.
Θυμίζουμε επίσης στον κ. Σταμούλη ότι οι αγώνες δίδονται με το Δήμαρχο μπροστάρη και όχι οπισθοκαθήμενο, όπως έκανε αυτός με το θέμα του βωξίτη, μη τυχόν και πάει κάτι στραβά.
Του θυμίζουμε επίσης ότι με το νέο λατομικό νόμο, ο επενδυτής όποτε θέλει προχωράει και όπου θέλει εκτελεί την εξόρυξη βωξίτη!
Δεν περιμένει καμία έγκριση και απλώς γνωστοποιεί την πρόθεση του.
Οπότε ο κ. Σταμούλης, ο οποίος αποτελούσε το «κρι κρι» και την παραφυάδα της Επιτροπής Αγώνα, ας μην καυχιέται προσωπικά για το αποτέλεσμα της απόρριψης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας από το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Θυμίζουμε επίσης στον κ. Σταμούλη ότι με δική του απόφαση σήμερα οι Ρομά των παραπηγμάτων του Βλυχού παίρνουν επίδομα ενοικίου 400 ευρώ το μήνα και κατοικούν πλέον δίπλα σε εμάς τους «μη Ρομά», όπως αποκάλεσε το μεγαρικό και νεοπεραμιώτικο λαό σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες για θέματα Ρομά, συνάντηση στην οποία δεν επετράπη η παραμονή των δημοσιογράφων καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης!
Επίσης με την ίδια απόφαση που πήρε άναψε το πράσινο φως και άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία Κέντρου Ένταξης Μεταναστών στα διοικητικά όρια της περιφέρειας μας!
Αυτός είναι ο σημερινός Δήμαρχος, ο οποίος με την απραξία και την ανικανότητα του έχει τελματώσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου μας.
Είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που σώθηκε με τα χρήματα που εισρέουν στα ταμεία του δήμου από ενέργειες της δικής μας διοίκησης(2.250.000 ευρώ από δημοτικά τέλη και φόρους που απαιτήσαμε από τον ΟΣΕ και μείωση της μηνιαίας παρακράτησης από τον ΕΔΣΝΑ από 173.000 ευρώ σε 23.000 ευρώ, που πέτυχε η διοίκηση μας και εφαρμόστηκε από το Σεπτέμβριο του 2014, εξοικονομώντας έτσι 1.850.000 ευρώ το χρόνο για το δήμο).
Είναι επίσης ο μοναδικός Δήμαρχος που ενισχύθηκε οικονομικά εξαιτίας καταστροφικών και φονικών φαινομένων όπως οι πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017 και αδυνατεί να πράξει τα αυτονόητα 7 μήνες μετά, για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων και την αντιπλημμυρική θωράκιση των πόλεων μας, όταν υπάρχουν έτοιμες μελέτες.
Ο κ. Σταμούλης είναι και θα μείνει στην ιστορία του τόπου μας ως ο μοναδικός Δήμαρχος χωρίς παρελθόν, χωρίς παρόν και φυσικά χωρίς μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑΑπό το Blogger.