Header Ads

header ad

Aνακοίνωση του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών

Σήμερα, δεκαπέντε περίπου μέρες μετά, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε σημαντικότατες πτυχές της διαδικασίας χωρίς να ασκήσουμε κριτική σε ολόκληρη τη διαδικασία, αφού αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, με σκοπό να τροποποιηθεί η ίδια αλλά και οι διαταγές που τη συνθέτουν, ώστε να μην κινδυνεύσει να «τορπιλιστεί» η όλη προσπάθεια του Υπουργείου, που πραγματικά τη θεωρούμε ως ιστορική ευκαιρία επαναπροσδιορισμού της στάσης του, απέναντι κυρίως στα «πρόσωπα» αλλά και τα συμφέροντα που τα «προστατεύουν».

Συγκεκριμένα:

1) Η αποδέσμευση των αστυνομικών από τα πρόσωπα, συνοδεύεται με φύλλο πορείας προς στην Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών (η οποία δεν έχει ακόμη θεσπιστεί) χωρίς κανενός είδους κριτήριο και σχεδόν τιμωριτικά απέναντι σε πρόσωπα που μεγάλος αριθμός εξ αυτών αποτέλεσε "δώρο" της Ηγεσίας σε πολιτικούς και επιχειρηματίες, όπως επίσης αρκετούς από αυτούς τους επέλεξε η υπηρεσία για τα πρόσωπα που σήμερα τους αποδεσμεύει.

Η ίδρυση μια σοβαρής υπηρεσίας που θέλουμε να ανταποκριθεί στην αποστολή της, όπως αυτή της πεζή αστυνόμευσης του κέντρου, απαιτεί σοβαρές προϋποθέσεις, κριτήρια και αξιολόγηση του προσωπικού και όχι "τσουβάλιασμα" ανομοιογενούς προσωπικού, αστυνομικών που κάποιοι εξ' αυτών πλησιάζουν στη "δύση" του επαγγελματικού τους βίου και αρκετοί διανύουν το 53ο και 54ο έτος της ηλικίας τους. Αυτοί καλούνται να υπερασπιστούν το έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας;

Εκ των άνω περιγραφόμενων καλούμε να επαναπροσδιορίσει η Ηγεσία τη στάση της, να αποδεσμευτούν οι αστυνομικοί από τα πρόσωπα και να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις. Μετά, με θέσπιση κριτηρίων, διαδικασία αξιολόγησης και επιθυμίας, να συγκροτηθεί και να εκπαιδευτεί το προσωπικό της νέας υπηρεσίας. Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμούμε ότι τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών αλλά και εν αμφιβόλω η αποστολή και αποτελεσματικότητα της νέας υπηρεσίας πεζών περιπολιών.

2) Η γραπτή δέσμευση μεταξύ άλλων, για επιστροφή αστυνομικών στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης (ΔΙ.ΑΣ, ΖΗΤΑ, Περιπολικά) έως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί παρά κατ' ελάχιστο, μιας και έχουν επανέλθει σε αυτή μικρότερος αριθμός των 10!!!! Αποκαλύπτουμε ότι οι συνολικά αποσπασμένοι από την Δίκυκλη Αστυνόμευση (ΔΙ.ΑΣ -ΖΗΤΑ ) μεταξύ άλλων και σε πολιτικά πρόσωπα, υπουργικά γραφεία κ.α , είναι 401!

3) Αναφορικά με τη μείωση προσωπικού επιτελείων, μεταξύ άλλων από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμβαίνει το εξής απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό: Χορηγούνται φύλλα πορείας σε προσωπικό αστυνόμευσης (11 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, 32 από υπόλοιπες υπηρεσίες ) και σε αστυνομικούς περιπολίας της ΟΠΚΕ. Έτσι διαλύονται ουσιαστικά κεντρικές αυτοτελείς υπηρεσίες, απομακρύνονται "μάχιμοι " αστυνομικοί και ενισχύονται με μόνο έναν αστυνομικό "κλειστά" τμήματα ασφαλείας . Η τακτική αυτή αποσυνθέτει και δεν δημιουργεί υγειές περιβάλλον αστυνόμευσης!

Για τα παραπάνω το Προεδρείο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α πραγματοποίησε άτυπες ενημερωτικές συναντήσεις με την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας την τροποποίηση των διαδικασιών και την ακύρωση των διαταγών αποδυνάμωσης μαχίμων υπηρεσιών. Στόχος όλων είναι η ενδυνάμωση της αστυνόμευσης του απλού πολίτη και όχι με «φακιρικές» μεθόδους να παρουσιαστεί ένα πλασματικό αποτέλεσμα.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την διαδικασία, εκτιμώντας ότι η παρούσα συγκυρία αποτελεί ευκαιρία να υλοποιηθούν όσα ακούραστα επιδιώκουμε και καταγγέλλουμε συνεχώς με την διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τα τρωτά και να ενημερώνουμε όπως πάντα χωρίς «φόβο και πάθος»!


Από το Blogger.