Header Ads

header ad

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Με ένα απίστευτα προκλητικό και απαράδεκτο δελτίο τύπου, χαρακτηριστικό της υποκρισίας και της διγλωσσίας που τη διακρίνει, τοποθετείται η διοίκηση του δήμου, δηλαδή ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης σχετικά με τη «βόμβα μεγατόνων» που έριξε στα θεμέλια της κοινωνίας μας.
Ο σημερινός Δήμαρχος ήταν αυτός που ξεσήκωσε εις βάρος μας και ιδιαίτερα εις βάρος του τ. Δημάρχου κ. Μαρινάκη, το Νοέμβριο του 2013 όλους τους συνδημότες μας και με όπλο την παραπληροφόρηση και την παραπλάνηση τους έστρεψε εναντίον μας.
Τότε μας κατηγόρησε ότι δήθεν επιθυμούσαμε να μεταφέρουμε στο όρος Πατέρας, όχι τους δικούς μας Ρομά, για τους οποίους είχε εκδοθεί για πρώτη φορά στα χρονικά του δήμου μας η ιστορική απόφαση κατεδάφισης 192 παράνομων παραπηγμάτων στο Βλυχό, μετά από χαρτογράφηση της περιοχής που είχε κάνει η υπηρεσία Πολεοδομίας επί διοικήσεως μας, αλλά 24 οικογένειες Ρομά από το Χαλάνδρι.
Σήμερα ο κ. Σταμούλης με την ιδιότητα του Δημάρχου Μεγαρέων και με υποστηρικτή και συμπαραστάτη ένα κομματικό φερέφωνο που θέλει να λέγεται Αντιπεριφερειάρχης και δεν έχει το θάρρος να αναρτήσει ούτε το βιογραφικό του, πρότεινε και αποφάσισε να μεταφέρει 60 οικογένειες των δικών μας Ρομά μέσα στον κεντρικό ιστό των πόλεων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, δίπλα στα σπίτια μας, με κύριο επιχείρημα την τόνωση της τοπικής οικονομίας!
Η τοπική οικονομία η οποία έχει υποστεί και συνεχίζει να υφίσταται καθημερινά σοβαρά πλήγματα από τις κλοπές και τις ληστείες συγκεκριμένων συμμοριών Ρομά που κρύβονται στα παράνομα παραπήγματα, θα τονωθεί από την επιδότηση ενοικίου των 400 ευρώ!
O κ. Σταμούλης υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά τα οποία προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση «… θα τεθούν για βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, για την αύξηση της νόμιμης απασχόλησης, για την αύξηση του αριθμού των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο, για βελτίωση των υποδομών και κοινοχρήστων χώρων και για να μειωθούν τα παραπήγματα στην περιοχή».
Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της υποκρισίας, παραθέτουμε επακριβώς όσα αναφέρει η εισήγηση της διοίκησης σχετικά με τα κονδύλια πουν θα διατεθούν.
« Ο συνολικός προϋπολογισμός του τριετούς σχεδίου δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στο δήμο Μεγαρέων είναι 3.178.000 ευρώ, από τα οποία 2.584.000 ευρώ προβλέπονται για στέγαση(864.000 ευρώ για την περίοδο 2018-2019), 345.000 ευρώ για εκπαίδευση, 215.00 ευρώ για προώθηση της απασχόλησης, 25.000 ευρώ για την υγεία και 9.000 ευρώ για οριζόντιες δράσεις».
Από τα παραπάνω προκύπτει καθαρά ότι κύριος στόχος της διοίκησης του κ. Σταμούλη είναι η μετεγκατάσταση των Ρομά που ζουν στα παράνομα παραπήγματα, στον κεντρικό ιστό των πόλεων μας, αφού το 81,3% του κονδυλίου αφορά στην επιδότηση ενοικίου και την παραχώρηση οικίσκου, ενώ για τα υπόλοιπα που είναι τα μείζονα για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, προορίζεται μόλις το 19,7%.
Χαρακτηριστικά για την υγεία προβλέπονται μόλις 25.000 ευρώ, δηλαδή το 0,79% και για την εκπαίδευση 345.000 ευρώ, δηλαδή μόλις το 10,8% του κονδυλίου!
Επίσης χαρακτηριστικό είναι το κονδύλι των 9.000 ευρώ που αφορά στις «οριζόντιες δράσεις». Μια από αυτές είναι η προώθηση της «παγκόσμιας ημέρας των Ρομά», η οποίο ορίστηκε στις 8 Απριλίου και η οποία εφέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα!
Ακολούθως ο κ. Σταμούλης αναφέρει ότι «… το πρόγραμμα αυτό αφορά τους Ρομά που είναι δημότες Μεγάρων αποκλειστικά και μόνο…»
Αλήθεια μπορεί να μας πει ο κ. Σταμούλης τον τρόπο με τον οποίο θα εμποδίσει τους Ρομά δημότες Μεγάρων να φιλοξενήσουν για άγνωστο χρονικό διάστημα συγγενείς και φίλους Ρομά από άλλα μέρη, στα σπίτια ή τα διαμερίσματα που θα νοικιάσουν;
Με ποιον τρόπο θα εμποδίσει την συγκατοίκηση σε κάθε σπίτι 15 και 20 ατόμων αγνώστου προελεύσεως;
Με ποιον τρόπο θα εμποδίσει ενδεχόμενες καταστροφές στα σπίτια αυτά;
Με ποιον τρόπο θα διασφαλίσει τις πληρωμές του ηλεκτρικού ρεύματος στη ΔΕΗ, του νερού στη ΔΕΥΑΜ και των κοινοχρήστων, όταν πρόκειται για διαμερίσματα σε πολυκατοικίες;
Επειδή παρακάτω ο κ. Σταμούλης επιρρίπτει ευθύνες για την έλευση των Ρομά στο Βλυχό σε προηγούμενες διοικήσεις, ας ονοματίσει αν έχει το θάρρος, σε ποιες διοικήσεις αναφέρεται.
Επίσης επειδή ακολούθως αναφέρεται σε αυτούς που τους «χάιδευαν» και τους χρησιμοποιούσαν για ψηφοφόρους με τα «γνωστά κόλπα», θα υπενθυμίσουμε ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές αυτοί που εθεάθησαν στο Βλυχό και στα ¨πέριξ αυτού¨ τις παραμονές των εκλογών σίγουρα δεν ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και υποστηρικτές χορηγοί της παράταξης μας, γιατί εμείς δεν είχαμε τέτοιους.
Υπήρξε σχετική καταγγελία για το θέμα αυτό στην παράταξη μας, από Ρομά μέλος του Συλλόγου του Βλυχού.
Η υποκρισία και η διγλωσσία φτάνουν στο αποκορύφωμα τους στη συνέχεια, όταν ο κ. Σταμούλης αναφέρει ότι «… το θέμα αυτό (δηλαδή η επιδότηση ενοικίου στους Ρομά) θα προχωρήσει ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ η τοπική κοινωνία το θελήσει. Εάν η τοπική κοινωνία δεν το θέλει ΔΕΝ θα προχωρήσει»!
Η διοίκηση Σταμούλη πρότεινε και αποφάσισε την επιδότηση ενοικίου στους Ρομά των παράνομων παραπηγμάτων και στη συνέχεια έρχεται να πει, μέσα στην ταραχή που της έχει προκληθεί από τη γενική κατακραυγή, ότι αυτό θα γίνει μόνο αν το θελήσει η τοπική κοινωνία.
Δηλαδή ρίχνουμε το δηλητήριο στο ποτήρι και περιμένουμε να δούμε αν και ποιος θα το πιεί! Δεν έχει σημασία ποιος ρίχνει το δηλητήριο αλλά ποιος θα το πιεί!
Αυτή η διοίκηση που διοικεί τον τόπο εδώ και 4 χρόνια, βυθισμένη στη μετριότητα και στα μύρια προβλήματα που έχει προκαλέσει, χρησιμοποιεί το ψέμα, την υποκρισία και τη διγλωσσία για να αποδράσει από το θλιβερό και αμαρτωλό παρελθόν της.
Όμως το παρελθόν έρχεται σήμερα και την τιμωρεί, γιατί αυτοί που μας κατηγόρησαν τότε, άδικα και δόλια για δήθεν απόπειρα μεταφοράς άλλων Ρομά στο όρος Πατέρας, σήμερα με δική τους απόφαση φέρνουν τους Ρομά που ζουν στα παράνομα παραπήγματα του Βλυχού μαζί με τους περιφερόμενους, τους συγγενείς και φίλους Ρομά από άλλα μέρη, μέσα στα σπίτια μας.
Σήμερα που για μια ακόμα φορά έπεσαν οι μάσκες, η διοίκηση του δήμου και ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης προσωπικά έχουν εισπράξει τη γενική κατακραυγή του κόσμου, τόσο για τα ψέματα που είπαν προεκλογικά (αφού δεν ήρθαν ποτέ Ρομά από το Χαλάνδρι ή από οπουδήποτε αλλού στο όρος Πατέρας), όσο και για την τραγική απόφαση της μετεγκατάστασης των Ρομά των παραπηγμάτων του Βλυχού που πήραν σήμερα.
Η κοινωνία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου τους πληρώνει με το ίδιο νόμισμα!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»
Από το Blogger.