Header Ads

header ad

ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜ: ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΜΕ ΟΡΑΤΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΔΗΜΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Μάρτυρες της ανθυγιεινών συνθηκών διαβίωσης δημοτών, γίναμε το μεσημέρι της Τρίτης 31 Οκτωβρίου, όταν κληθήκαμε από κατοίκους και περιοίκους της περιοχής του αντλιοστασίου ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜ να πραγματοποιήσουμε ρεπορτάζ.
Πρόκειται για το αντλιοστάσιο που βρίσκεται κάτω από την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, στο οποίο παρότι δεν υπήρξε κάποια πλημμύρα, εντούτοις φαίνεται να υπάρχει ροή βοθρολυμμάτων αλλά και στάσιμων υδάτων. Πέραν αυτών, παρατηρώντας κάποιος τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, θα διαπιστώσει την ανάπτυξη βλάστησης αλλά και την έντονη δυσοσμία.
Δυσοσμία που οσφραίνονται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής πέριξ του αντλιοστασίου ακαθάρτων, κάτι που ομολόγησαν όσοι κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ βρέθηκαν στο χώρο του αντλιοστασίου. Πρόκειται για συμπολίτες και συμπολίτισσες που διαμένουν στις οδούς Νίσου, Δημοσθένους αλλά και Ομήρου, άνθρωποι που συνεχίζουν να ζουν κάτω υπό άθλιες συνθήκες. Γυρίζοντας πίσω το χρόνο θα θυμηθούμε πως πρόκειται για ένα πρόβλημα χρόνιο για το οποίο παρά τις υποσχέσεις – διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από τον Δήμο, τόσο από τις απερχόμενες διοικήσεις όσο και από την σημερινή διοίκηση οι αρμόδιοι συνεχίζουν να κωφεύουν.
Λογικό είναι, κάτοικοι αλλά και περίοικοι να ανησυχούν, μη τυχόν και ζήσουν ξανά ημέρες όπως αυτή της 21ης Σεπτεμβρίου 2015, όταν στην πρώτη μεγάλη πλημμύρα, λύματα από το αντλιοστάσιο ακαθάρτων (παραθέτουμε σχετική φωτογραφία), βρέθηκαν μέσα στα σπίτια τους.

«Φορτηγό εκκενώσεως βόθρων αδειάζει … κάπου στην περιοχή»;

Όπως προαναφέραμε, η δυσοσμία είναι έντονη και αυτό σύμφωνα με μαρτυρίες που είναι υπό έλεγχο, πιθανό να οφείλεται και στο ότι «φορτηγό εκκενώσεως βόθρων αδειάζει… κάπου στην περιοχή», πληροφορία που έχει γνωστοποιηθεί και στην ΔΕΥΑΜ, όπως μας αποκάλυψαν οι καταγγέλλοντες.
Πλέον η αγωνία όλων στην περιοχή είναι μεγάλη, αν αναλογιστούμε πως εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ο κίνδυνος για επιδημικές ασθένειες – όπως ο τύφος και η χολέρα – είναι προ των πυλών!
Γράψτε το μην τυχόν και συγκινηθούν οι κύριοι της Δημαρχίας:
«Θα πεθάνουμε από τύφο ή χολέρα», φώναζε συμπολίτισσα μας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει την αγωνία της αλλά και την απόγνωση στην οποία βρίσκονται κάτοικοι αλλά και περίοικοι, την στιγμή που σε καθημερινή βάση, συχνοί … «επισκέπτες» στα σπίτια τους είναι οι αρουραίοι.
«Μας θυμούνται μόνο για τα ψηφαλάκια, αγνοώντας σημαντικά προβλήματα που έχουν σχέση με την δημόσια υγεία», μας είπε ακόμη ένας περίοικος, προτρέποντας μας να γράψουμε ότι εκτός από οικίες, πέριξ του αντλιοστασίου ακαθάρτων, υπάρχει και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, με τον αγανακτισμένο συμπολίτη να τονίζει πως «δεν υπάρχει αγωνία ούτε για την υγεία των μαθητών»!


Να γίνει αυτοψία από την Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου

Επειδή πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο το τελευταίο διάστημα απασχολεί και πάλι έντονα τους κατοίκους της περιοχής, απευθυνόμαστε στην Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε. Δυτικής Αττικής, ζητώντας από τα στελέχη της να προχωρήσουν σε αυτοψία, την στιγμή που – κατά τους καταγγέλλοντες δημότες – κανείς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ή της ΔΕΥΑΜ δεν συγκινείται!
Γιατί πιστεύουμε πως εν τελεί, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των πολιτών, την στιγμή που η ανθυγιεινή αυτή κατάσταση που περιγράψαμε, εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγείαπηγη aixminews.gr
Από το Blogger.