Header Ads

header ad

“ ΟΧΙ στα Ορυχεία Βωξίτη Στη Μεγαρίδα “

“ ΟΧΙ στα Ορυχεία Βωξίτη Στη Μεγαρίδα “
Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης:
« Συμπαγής η στάση της κοινωνίας, όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι»
Μεγαλειώδης ήταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία των Μεγάρων για το θέμα ενδεχόμενης λειτουργίας Ορυχείων Βωξίτη στην περιοχή μας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πάνδημη συμμετοχή την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου το βράδυ.
O χώρος της πλατείας κυριολεκτικά βούλιαξε από την πολυπληθή παρουσία λαού κι εκπροσώπων του Δήμου, της Βουλής των Ελλήνων και του συνόλου των τοπικών φορέων όπου διατρανώθηκε η άποψη και θέση των πάντων ότι η ενδεχόμενη δημιουργία Ορυχείων Βωξίτη στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαρίδας θα καταστρέψει το περιβάλλον, θα επηρεάσει την υγεία των κατοίκων και την οικονομία. Επίσης φάνηκε καθαρά ότι είναι αποφασισμένος να αποτρέψει με δύναμη και αποφασιστικότητα τον κίνδυνο λειτουργίας Ορυχείων Βωξίτη.
Στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν κι έδωσαν βροντερό παρόν ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, (Γιώργος Πάντζας, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Δέδες, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Βλάχος, Γεωργία Μαρτίνου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Γκιόκας και Κωνσταντίνος Κατσίκης),ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργος Γκιώνης, το σύνολο εκπροσώπων των τοπικών φορέων ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου συνοδευόμενου από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Γεωργίου και τον Αρχιερατικό Γραμματέα πατέρα Αλέξανδρο Κούργιαλη και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας παρασκευής Μαζίου Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Κουλουριώτη.
Επίσης παρόντες ήσαν όλοι οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μεγαρέων, ο πρώην Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνος Σωτηρίου.
Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής μίλησαν στη συγκέντρωση ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ο συμπολίτης μας Ιατρός Πνευμονολόγος κ. Λευτέρης Παπαλευθέρης, ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Χρήστος Σκλαβούνος, εκπρόσωπος της Κίνησης για την σωτηρία της Γκιώνας κ. Μπάκας Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικολογικών οργανώσεων Προστασίας του Κορινθιακού κόλπου κ. Ευθύμιος Σκαρίμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου και ο κ. Γιάννης Μιχάλαρος, Δημοτικός Σύμβουλος.
Ολοι αναφέρθηκαν στους κινδύνους και την καταστροφή που θα φέρει η ενδεχόμενη λειτουργία Ορυχείων Βωξίτη στα Γεράνεια και στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαρίδας και αξίωσαν από την Κυβέρνηση να μην εγκρίνει καμία αδειοδότηση για ερευνητικές γεωτρήσεις και να σταματήσει η υπόθεση εδώ γιατί οι Μεγαρίτες είναι ενωμένοι αυτή την φορά και αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και να ματαιώσουν αυτή την επιβλαβή δραστηριότητα.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης εμφανώς ικανοποιημένος από την συμμετοχή των πολιτών και τον εντυπωσιακό παλμό που επικράτησε στην Κεντρική πλατεία μετά την συγκέντρωση δήλωσε:
« Η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης. Η κοινωνία είναι συμπαγής. Το μέτωπο του αγώνα αρραγές. Ο Μεγαρικός λαός μίλησε κι έστειλε το μήνυμα παντού. “ΟΧΙ ορυχεία Βωξίτη στη Μεγαρίδα”.
Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο και τη συνοδεία του για την παρουσία τους στη συγκέντρωση.
Επίσης θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου για την ξεκάθαρη θέση που πήρε δημόσια στο θέμα όντας αρνητικός σε κάθε σκέψη δημιουργίας Ορυχείων Βωξίτη στην Μεγαρίδα.
Φυσικά είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία των Βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής που συμπαρίστανται στον αγώνα μας, το σύνολο των τοπικών φορέων, τον Δήμαρχο Λουτρακίου κ. Γιώργο Γκιώνη και όσους τον συνόδευαν (Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικούς Συμβούλους και πολίτες του Δήμου του) και όλους όσους μίλησαν απόψε.
Ιδιαιτέρως πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Χρήστο Οικονομόπουλο, ο οποίος ευθύς μόλις πληροφορήθηκε για την υπόψη συγκέντρωση επικοινώνησε μαζί μου για να προσφέρει αφιλοκερδώς την ηχητική και φωτιστική κάλυψη της εκδήλωσης και μάλιστα από το πρωϊ.
Επισημαίνω την δυναμική παρουσία των κατοίκων της Κινέτας και της Νέας Περάμου.
Πιστεύω δε ότι στο επόμενο ραντεβού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στη συζήτηση του θέματος της αδειοδότησης ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή μας, θα είμαστε περισσότεροι έτσι ώστε να πάρουν το μήνυμα όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα και να κάνουν ότι πρέπει για να σταματήσουν οι διαδικασίες εδώ, γιατί αλλιώς οι πολίτες του Δήμου είμαστε αποφασισμένοι, να δώσουμε τον αγώνα και στο τέλος να νικήσουμε.»Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων

Από το Blogger.